Winter ballonvaart

22 sep by Fly The Sky

Winter ballonvaart

Ballonvaren in de wintermaanden, kan dat? Ja hoor! De mooiste ballonvaarten en verzichten heb je namelijk tijdens deze periode van het jaar. Omdat luchtballonnen tijdens de zomer last hebben van thermiek is het niet mogelijk om overdag te varen. (Enkel bij zonsopgang en bij valavond)
Door de kortere daglichtperiode en de minder krachtige zon, tijdens de winterperiode, warmt de aarde niet voldoende op om thermische activiteit te veroorzaken. Hierdoor kunnen wij dus de hele dag door genieten van een ballonvaart.

Omwille van de vaak minder stabiele weersomstandigheden plannen we tijdens de winter geen actieve ballonvaarten in zoals tijdens de zomermaanden, we houden de meteo wel nauw in de gaten en bellen u op van zodra de mooie dagen zich aandienen. 

In de ballon is het niet kouder dan aan de grond, integendeel zelfs. De branders zorgen voor een aangename warme gloed. Daarnaast voel je tijdens een ballonvaart geen wind waardoor de gevoelstemperatuur in de mand goed te doen is. 

Heeft u interesse in het maken van een winter ballonvaart? Laat het ons weten! Wij voegen u toe aan onze lijst en houden contact van zodra er goed weer in zicht is om te gaan ballonvaren.

×